Om Julemandens Værksted

– Måske kender du os? –

Webshoppen Julemandens Værksted blev startet i 2009 af Mette og David Lautrup. Siden 2010 har vi skrevet 24 personlige julebreve til børn i alle aldre.  I vores produkt Julemandens Flaskepost er konceptet det samme som i Julemandens Nissepost – nemlig at barnets personlige oplysninger kommer med i historien – derved bliver historien mere nærværende og troværdig for barnet, fordi barnet bliver en del af historien og juleuniverset. Barnet kan følge med, hvordan det går i Julemandens Værksted i december måned – og om Julius Julemand og hans hjælpenisser Karla og Kalle, får løst alle udfordringer de møder på deres vej, og når og blive klar til juleaften. Et par år efter vi startede med Julemandens Flaskepost, kom der en version til med tegninger. Kortere tekst og en tilhørende tegning til historien, som viste hvad der skete i historien den pågældende dag. Denne version var tiltænkt de små børn, som havde brug for en kortere udgave af historien, men også for og få sat et ansigt på både Julius og nisserne, Karla og Kalle. Tegningerne til historien er lavet i streg, så børnene har mulighed for og farvelægge dem.

– Hvorfor lige julehistorier? –

Fordi vi har rigtig meget erfaring i jul! Webshoppen Julemandens Værksted har vi i fællesskab drevet siden 2009 og David har over 25 års erfaring som professionel julemand. Med alle de år som professionel julemand og alle de børn, som han har mødt og snakket med gennem tiden, har givet det allerbedste udgangspunkt for og skrive Julemandens Flaskepost til børn. Derudover kom idéen til Julemandens Flaskepost også, fordi vi gerne ville give et dagligt pusterum for familien, i den meget travle og forjagede julemåned. Et dagligt brev fra Julius direkte til barnet, som giver alle muligheder for en hyggestund og nærvær med familien, når brevet læses op. Derudover er det meget vigtig for os og være tro imod figuren og den traditionelle jul.

– Vores Juleunivers –

Julemandens Flaskepost kan du kun købe hos Julemandens Værksted. Udover Julemandens Flaskepost – personlige kalenderbreve til børn, har vi også udvidet vores juleunivers med vores egenproducerede juleprodukter – illustreret ud fra Julemandens Flaskepost’s historie om Rudolf, Julius Julemand, om Julius Julemand, Rudolf, Palle Post og hjælpenisserne Karla og Kalleog Palle Post. Alle vores produkter er egenproduktion –
fra tegnebrættet til det færdige produkt. Derfor kan du også kun købe produkterne
hos Julemandens Værksted.

julemandens-hus-3D
3D model af Julemandens Hus

– klippes ud og bygges. Lavet på papir så børnene har mulighed for og farvelægge huset med farveblyanter. (Vejledning medfølger)

3D model af Rudolfs stald og kane

– Klippes ud og bygges. Lavet på papir så børnene har mulighed for og farvelægge med farveblyanter.(Vejledning medfølger)

Rudolf's stald og kane i 3D
Personlig fødselsdagshilsen

En personlig fødselsdagshilsen til barnet fra julemanden. Samme koncenpt som Julemandens Flaskepost, hvor barnets personlige oplysninger er med i brevet.

”Tak for dine sutter Diplom”

I 2019 efter forespørgsler fra vores kunder lavede vi et personligt diplom til barnet, som skal sige farvel til sine højtelskede sutter  – også med et personligt brev  fra Julemanden.

Aflever sutterne til julemanden - diplom med personligt brev
Kravle julenisser

I 2020 er vores figurer fra Julemandens Flaskepost – Julius Julemand, Rudolf, Palle Post, og hjælpenisserne Karla og Kalle blevet til julepynt i form af traditionelle kravlenisser – men som kan bruges på mange forskellige måder som julepynt.

Julemandens laksegl

I 2020 har vi også lavet Julius Julemands laksegl som klistermærke påtrykt med teksten ’Julius J´ og tallene fra 1-24.
Idéen med mærkerne er, at de kan bruges til vores kalenderbreve.